justtalk

welkom,

Ben je nog geen lid? Meld je dan aan zodat ons forum steeds groter word en beter wordt bezocht. Plaats topic en help mee zodat we dit forum kunnen laten groeien.

Mvg,

admin

voor iedereen


  wat is pfeiffer

  Deel
  Admin
  Admin
  Admin
  Admin

  Aantal berichten : 65
  Registratiedatum : 09-01-11
  Woonplaats : utrecht

  wat is pfeiffer

  Bericht  Admin op vr jan 21, 2011 11:25 pm

  Auteur: LizzDe kusziekte, ofwel klierkoorts, ofwel de ziekte van Pfeiffer wordt veroorzaakt door het Epstein-Barrvirus dat zich nestelt in de speekselklieren. Zoenen, niesen of het ‘spreken met consumptie’ kunnen een oorzaak van besmetting zijn. Ook fopspenen, het drinken uit een glas van een ander en meer van dit soort zaken zijn een ultieme gelegenheid om klierkoorts op te lopen. Personen die de ziekte gehad hebben, en vooral deze waarbij het nog niet zo lang is geleden, zijn vaak al dan niet onbedoeld een bron van besmetting.


  Het Epstein-Barr-virus

  Gelukkig wil het niet zo zijn dat een klierkoortsbesmetting automatisch inhoudt dat iemand ook daadwerkelijk ziek wordt. Bijna de helft van jonge kinderen die met het Epstein-Barr-virus in aanraking komen merken dat niet eens. Wat keelpijn, een lichte koorts en meer is het niet. Het virus blijft wel het hele verdere leven in het lichaam aanwezig. Bij veel volwassenen blijft het virus in de keel nestelen. Daarom is het -mede door de lange incubatietijd- bijna onmogelijk om de bron van de besmetting aan te wijzen.

  Klierkoorts krijgt het meeste vat op het lichaam wanneer dit langere tijd onder grote stress staat of heel erg vermoeid is. Daarnaast zijn het vooral de tieners die regelmatig met een andere partner zoenen die een grote risicogroep vormen. Ondanks het feit dat een besmetting met klierkoorts er voor zorgt dat je je leven lang er niet van af komt, blijft het ziektebeeld heel wisselend. Klierkoorts komt zowel voor in een milde als heftige vorm, waarbij ook de klachten per persoon verschilt. Met als enige overeenkomst dat het virus makkelijk overdraagbaar is.   Het is nu do jan 24, 2019 12:28 pm