justtalk

welkom,

Ben je nog geen lid? Meld je dan aan zodat ons forum steeds groter word en beter wordt bezocht. Plaats topic en help mee zodat we dit forum kunnen laten groeien.

Mvg,

admin

voor iedereen


  Den Haag: meer schade bij jaarwisseling

  Deel
  avatar
  Admin
  Admin
  Admin

  Aantal berichten : 65
  Registratiedatum : 09-01-11
  Woonplaats : utrecht

  Den Haag: meer schade bij jaarwisseling

  Bericht  Admin op zo jan 09, 2011 7:00 pm

  DEN HAAG - Raddraaiers hebben in de gemeente Den Haag tijdens de jaarwisseling 10 procent meer vernielingen aangericht dan in het jaar daarvoor. Het schadebedrag kwam vorige week uit op 250.000 euro. De vorige keer bleef de teller staan op 224.000 euro.


  Dat schrijft burgemeester Jozias van Aartsen aan de Haagse gemeenteraad. De stijging is volgens de burgemeester vooral te wijten aan het volledig uitbranden van vijf ondergrondse containers in Leidschenveen-Ypenburg. De nieuwe containers die op die plekken moeten worden geplaatst, zullen afsluitbaar zijn, om dit soort excessen in de toekomst te voorkomen.

  In de wijk Laak werd een vernieler van een glasbak op heterdaad betrapt. De schade van 3000 euro wordt op de dader verhaald, belooft Van Aartsen.

  In de nacht van oud en nieuw raakten tijdens opstootjes in Den Haag vier agenten gewond, werden dertig auto's in brand gestoken en moest de mobiele eenheid (ME) in de wijk Ypenburg ingrijpen toen er ruiten werden ingegooid.

  Toch is Van Aartsen niet ontevreden over het resultaat van de harde aanpak van raddraaiers, stelde hij al eerder. „Het was jarenlang een slagveld in Den Haag met oud en nieuw”, aldus de burgemeester. „Die tijd is gelukkig veranderd. Maar elke gewonde agent, auto in brand of steen die door de ruiten gaat, is er een te veel.”

  Den Haag zal de harde lijn tijdens de jaarwisseling de komende jaren voortzetten, belooft Van Aartsen de gemeenteraad.

   Het is nu ma dec 10, 2018 11:05 pm