justtalk

welkom,

Ben je nog geen lid? Meld je dan aan zodat ons forum steeds groter word en beter wordt bezocht. Plaats topic en help mee zodat we dit forum kunnen laten groeien.

Mvg,

admin

voor iedereen


  dreadlocks

  Deel
  avatar
  mooiemeid20

  Aantal berichten : 2
  Registratiedatum : 21-01-11

  dreadlocks

  Bericht  mooiemeid20 op vr jan 21, 2011 11:53 pm

  Wat zijn dreadlocks?
  Dreadlocks zijn plukken haar die in een bepaalde periode samengroeid zijn tot een haarstreng.
  Dit proces is geheel natuurlijk, en kan bij allerlei haartypes voorkomen, mits kammen, borstels, scharen niet gebruikt worden op het haar. Dreadlocks worden ookwel ´Dreads´ genoemd.

  Het is tegenwoordig ook mogelijk om kunstmatige dreadlocks te krijgen door middel van het mee te laten ´weaven´ met het eigen haar, door een daarin gespecialiseerde kapper/particulier.
  Dit werd enige tijd geleden nog als fashionstatement ´gedragen´, maar al gauw had men door dat alleen de échte liefhebbers van dreadlocks standhouden.
  Geschiedenis van Dreadlocks

  In de geschiedenis droegen de Egyptische farao's pruiken met dreadlocks en ook de Kelten hadden een traditie met dreads. De naam dreadlocks werd voor het eerst gebruikt op het Caribische eiland Jamaica, waar de Rastafari beweging ontstond. Dreadlocks worden ook ´gedragen´ in India (zie foto)  Waarom zelf voor dreadlocks kiezen?
  Ikzelf heb voor dreadlocks gekozen omdat het natuurlijk lekker makkelijk is. Maar ook omdat ik zo op een gezonde manier met mijn haar en hoofdhuid omga. Ik gebruik geen chemische producten, slechts plantaardige producten, waardoor het ´vergiftigen´van mijn hoofdhuid uit blijft. Ik heb geen extra uitgaven voor de kapper, omdat ik mijn haar al vanaf dag 1altijd zelf bijhoud. Het is gewoon bijzonder om te zien hoe je haar op een natuurlijke wijze groeit, en blijft groeien. Want een pluspunt van Dreads is dat zij heel lang kunnen worden.

  Om het even samen te vatten:

  Dreadlocks a.k.a Dreads zijn 100 procent natuurlijk(mits je geen syntetische verlengstukken gebruikt)
  Dreads worden verzorgd net zoals ieder ander zijn/ haar haar verzorgd.
  Dreadlocks worden worden over he algemeen gedragen door Rastafarians over heel de wereld.


  Bekende mensen met dreadlocks: Whoopi Goldberg, Bob Marley, Lauren Hill.


  heb je nog vragen over dreadlocks stel ze dan maar Razz

   Het is nu do jan 24, 2019 11:19 am