justtalk

welkom,

Ben je nog geen lid? Meld je dan aan zodat ons forum steeds groter word en beter wordt bezocht. Plaats topic en help mee zodat we dit forum kunnen laten groeien.

Mvg,

admin

voor iedereen


  wat is aids

  Deel
  Admin
  Admin
  Admin
  Admin

  Aantal berichten : 65
  Registratiedatum : 09-01-11
  Woonplaats : utrecht

  wat is aids

  Bericht  Admin op vr jan 21, 2011 11:30 pm

  Iedereen weet dat Aids dé ziekte van onze tijd is. Nog steeds kan deze niet genezen worden en een medicijn zal ook het volgende decennium niet ter beschikking zijn, maar in de Verenigde Staten werden nu genvarianten gedetecteerd waarmee kan voorkomen worden dat het HIV-virus tot de gevreesde ziekte evolueert.


  Ontstaan van Aids
  Aids werd in 1981 voor het eerst in homoseksuele milieus in de Verenigde Staten vastgesteld. Tot op heden weet men nog steeds niet wat de ziekte heeft veroorzaakt. Wel weet men dat het bloed door het HIV-virus wordt besmet. De besmette persoon merkt vaak jaren niets van de besmetting. Dat kan van zeven tot tien jaar duren. Als het virus overgaat in Aids wordt het afweersysteem helemaal onderuit gehaald en verzwakt de zieke zienderogen.
  Overdracht
  Wie seropositief is kan de ziekte overdragen via de slijmvliezen of het bloed. Vrijen zonder condoom is dus uit den boze. Ook via een wonde kan het virus worden overgedragen. Dokters en verpleegsters behoren bijvoorbeeld tot de beroepen die een risico vormen om besmet te worden als ze geen voorzorgen nemen.

  Momenteel is de ziekte niet te genezen. De evolutie ervan kan enkel afgeremd worden. Een combinatie van medicijnen (cocktail) zorgt ervoor dat de ziekte vertraagd wordt.

  Onderzoek
  De wetenschap doet al jaren onderzoek naar de oorzaken van de ziekte en probeert tegelijkertijd een middel te ontwikkelen om te voorkomen dat het virus wordt doorgegeven. Voor zwangere vrouwen werd er een pil gevonden die voorkomt dat het virus aan de baby wordt doorgegeven. In 2008 ontwikkelde men een pil die voor het vrijen kan worden ingenomen en die voorkomt dat het virus wordt overgedragen. Vooraleer het medicijn op de markt kan worden gebracht moet er echter nog uitgebreid onderzoek worden geleverd naar de mogelijke nevenverschijnselen zodat het nog jaren kan aanslepen vooraleer groen licht kan worden gegeven.
  Doorbraak
  Dat er genvarianten bestaan die het immuniteitsvirus beschermen, ook al ben je met het HIV-virus besmet en nam je geen specifieke medicatie, was al eerder geweten, maar recent ontdekten wetenschappers van de Harvard Medical School (Verenigde Staten) welke varianten daarvoor precies in aanmerking komen.

  1 op de 300 seropositieven beschikt over een van die varianten. Bedoeling is om nu duizend dergelijke patiënten met het perfecte DNA-profiel op te sporen en ze uitgebreid te onderzoeken. Met de verkregen informatie hoopt men dan aanwijzingen te bekomen die kunnen leiden tot het aanmaken van een vaccin dat ervoor zorgt dat bij seropositieven het immuunsysteem intact blijft.


   Het is nu do jan 24, 2019 11:46 am