justtalk

welkom,

Ben je nog geen lid? Meld je dan aan zodat ons forum steeds groter word en beter wordt bezocht. Plaats topic en help mee zodat we dit forum kunnen laten groeien.

Mvg,

admin

voor iedereen


  Menigte bekogelt agenten in Hoorn

  Deel
  Admin
  Admin
  Admin
  Admin

  Aantal berichten : 65
  Registratiedatum : 09-01-11
  Woonplaats : utrecht

  Menigte bekogelt agenten in Hoorn

  Bericht  Admin op zo jan 09, 2011 5:32 pm

  HOORN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag bij ongeregeldheden in Hoorn een 18-jarige man Hoornaar opgepakt. Dit gebeurde nadat twee rivaliserende groepen zich in het uitgaansleven tegen een groep agenten hadden gekeerd. Dit maakte de politie zondag bekend.


  Bij de ongeregeldheden vielen geen gewonden. De agenten werden bekogeld met zwaar vuurwerk, stenen en glazen. Uiteindelijk moest de politie extra mankracht uit omringende gemeenten inschakelen om de menigte tot bedaren te brengen. Dit lukte pas echt na de aanhouding van de 18-jarige Hoornaar, die volgens de politie zeer opruiend gedrag vertoonde.

  De politie is een onderzoek gestart naar de ongeregeldheden, die begonnen met een vechtpartij in een kroeg en eindigden in een grote confrontatie op straat, waarbij zo'n vijftig personen waren betrokken.

  Vorige maand hadden in het nabij gelegen Enkhuizen ernstige ongeregeldheden plaats. Daarbij werden twee agenten door een menigte van veertig man onder de voet gelopen en moesten zij waarschuwingsschoten lossen. De rellen ontstonden toen de politiemannen een straatruzie wilden sussen.

  De burgemeester van Enkhuizen kondigde naar aanleiding van de ongeregeldheden gedurende de weekeinden een tijdelijk samenscholingsverbod in het uitgaanscentrum af. Afgelopen week werd bekend dat op kosten van de gemeente drugshonden een half jaar op proef gaan patrouilleren in cafés in Enkhuizen.

  Gemeente en politie wijden de problemen in het uitgaanscentrum in belangrijke mate aan de combinatie van drank- en drugsgebruik. De proef krijgt mogelijk navolging in de gehele regio Westfriesland.


   Het is nu do jan 24, 2019 12:26 pm