justtalk

welkom,

Ben je nog geen lid? Meld je dan aan zodat ons forum steeds groter word en beter wordt bezocht. Plaats topic en help mee zodat we dit forum kunnen laten groeien.

Mvg,

admin

voor iedereen


  Tmf gaat stoppen

  Deel
  avatar
  Admin
  Admin
  Admin

  Aantal berichten : 65
  Registratiedatum : 09-01-11
  Woonplaats : utrecht

  Tmf gaat stoppen

  Bericht  Admin op zo jan 09, 2011 5:21 pm

  TMF ontslaat donderdag alle vj’s en medewerkers. De zender verkeert al tijden in zwaar weer wegens gebrek aan advertenties en kijkcijfers en zou de verliezen niet meer aankunnen. MTV Netweorks heeft daarop besloten succesvolle kanalen als Comedy Central en Nickelodeon meer zendtijd te geven en in de loop van 2011 volgt de (her)introductie van KinderNet. MTV Networks ziet voor TMF een toekomst in een digitale omgeving en daarom zal The Music Factory een interactieve digitale zender worden.

  Extra zendtijd
  Om de enorme groei van Comedy Central te kunnen doorzetten investeert MTV Networks in de programmering voor volwassenen en in de uitbreiding van het aantal uitzenduren voor de zender. Ook Nickelodeon gaat in de avond meer programma’s voor kinderen uitzenden en introduceert in de avonduren het speciale programmablok met series en live-action programma's voor tieners: TeenNick.

  KinderNet
  In de loop van 2011 lanceert MTV Networks KinderNet, een samenwerking met Studio 100. Kindernet biedt zowel populaire hedendaagse series en films als ‘classics’.

  Uitbouwen
  "We geven het Nederlandse publiek en onze adverteerders het maximale van wat MTV Networks aan programma’s te bieden heeft door de analoge zenders Comedy Central en Nickelodeon extra uren te geven, Kindernet te introduceren en MTV aan te vullen met lokale content. TMF willen we uitbouwen in de sterk groeiende digitale omgeving", aldus Niels Baas, algemeen directeur MTV Networks Nederland.

  Frequenties
  Comedy Central is vanaf 1 januari te zien op de frequentie van TMF, Nickelodeon wordt vanaf 14 februari een 24/7-kanaal met na 21.00 uur TeenNick, KinderNet is in de loop van 2011 te zien op de frequentie van TMF. TMF gaat dan digitaal verder.

  Geschiedenis
  Het einde van TMF in zijn huidige vorm betekent het einde van een tijdperk. De muziekzender, opgericht in 1995 door de toenmalige directeur van Radio 538 Lex Harding, bleek een kweekvijver van jong talent. Voor onder anderen Bridget Maasland, Sylvana Simons, Isabella Brinkman, Fabiënne de Vries, Sylvie van der Vaart (toen nog Meis), Ruud de Wild en Jeroen Nieuwenhuize was de zender een springplank naar een succesvolle televisie- en radiocarrière.

  TMF kende diverse succesprogramma's, waarvan de shows rond de TMF Awards er absoluut uitsprongen. Het evenement begon in 1996 in de kantine van de zender met één enkele artiest en groeide uit tot een jaarlijks megaspektakel. Of de shows worden voortgezet is nog onduidelijk.
  avatar
  Admin
  Admin
  Admin

  Aantal berichten : 65
  Registratiedatum : 09-01-11
  Woonplaats : utrecht

  Re: Tmf gaat stoppen

  Bericht  Admin op do jan 20, 2011 10:17 am

  Muziekzender TMF stopt met analoge televisie. De zender ontslaat op korte termijn een deel van de medewerkers en gaat zich richten zich op digitale televisie en internet. Het is onduidelijk of dat kanaal gratis wordt.

  De reden voor het naderende einde van de zender zijn tegenvallende kijkcijfers en afnemende advertentie-inkomsten. TMF zou de verliezen niet meer aankunnen en in het voorjaar de stekker eruit trekken.

  Tegenover de website 3voor12 zegt MTV-woordvoerder Annemiek Stijl dat zeker niet alle presentatie verdwijnt, ook moet de reorganisatie niet gezien worden als een kostenbesparing. 'Wij zien een toekomst voor TMF als interactieve zender en willen daar ook in investeren. Jongeren zitten op de digitale snelweg, ze willen on demand kijken, clips aanvragen, ' aldus Stijl tegenover 3voor12. Ook de TMF Awards zullen voorlopig niet verdwijnen.

  TMF, Comedy Central en kinderzender Nickelodeon zijn alle onderdeel van MTV Networks.

  Nickelodeon, dat nu nog de zender deelt met Comedy Central, gaat volgens ingewijden voortaan 24 uur per dag uitzenden. Tegelijkertijd wordt het nieuwe station Kindernet gelanceerd. De zender is een samenwerking tussen Nickelodeon en het Vlaamse Studio 100.

  TMF werd 1 mei 1995 gelanceerd door onder meer toenmalig Radio 538-directeur Lex Harding en het multimediabedrijf Arcade. TMF was de eerste Nederlandse muziekzender. In 2002 nam MTV Networks de aandelen van de zender over.

  De muziekzender staat bekend als kweekvijver voor tv-talent. Onder anderen Fabienne de Vries, Sylvana Simons, Jeroen Post, Tooske Breugem, Renate Verbaan, Bridget Maasland en Sylvie van der Vaart begonnen hun carrière bij TMF. (HET PAROOL)

   Het is nu ma dec 10, 2018 10:22 pm